Zajednice

ŽUPNI PJEVAČKI ZBOR

Župni zbor djeluje od  mjeseca svibnja 2005.godine, a vodio ga je Domagoj Brlečić, sve do mjeseca lipnja 2008.godine. Tada orguljašem postaje Davor Pismarović, koji vodi zbor do mjeseca svibnja 2010. godine. Poslije njega od rujna 2010.g., pasve do svibnja 2016.g., zbor vodi Hrvoje Banaj. Od prosinca 2016.g. pa do današnjeg dana, zborr vodi Ivan Milažar.

Zbor je imao u pčetku i 26 članova, a danas je  14 članova. Probe imaju jednom tjedno, ponekad petkom, a ponekad subotom.

Zbor uveličava i uljepšava slavlje Euharistije nedjeljom i blagdanima. Uvijek ostaje otvoren poziv članovima župne zajednice da se uključe; jer tko pjeva dvostruko moli.

 

ZAJEDNICA SVETA MARTA

Zajednicu sv. Marta, osnovao je preč. Konrad Žižek, nadbiskupijski ekonom, koji je bio privremeni upravitelj Župe. Zajednica je osnovana 2016. godine. Zajednica je podijeljena u 4 grupe, a sastoji se od 20 članova. Između ostalog cilj zajednice je priprema crkve za nedjeljnu Euharistiju tj. čišćenje i kičenje crkve. Jednu grupu čine i mladi. Lijepo je vidjeti kad Dom Gospodnji dolično uređen. Čišćenje crkve je subotom prije ili poslije podne.

 

MINISTRANTI

Zajednica ministranata osnovana je kad i Župa. Danas ima 16 ministranata. Okupljaju se svake druge subote. Zadaća ministranata je posluživati kod oltara. Zajednicu čine djeca iz osmogodišnje škole.

 

MLADI

Zajednica mladih se tek počela okupljati. Vodi ih o.Zrinko Petar Nikolić, monfortanac. Mladi se okupljaju jednom mjesećno. Cilj je rasti još više u vjeri i animirati kako mlade tako i ostale župljane.