Bolesničko pomazanje


Božićni koncert KUD-a Jablanovec


RIM ASSISI – PISA – MONTECASSINO – ORVIETO – PADOVA

NEDJELJA – 24.02.

Polazak iz Ivanca Bistranskog u 22,00 sata. Vožnja preko Slovenije, Trsta, Padove, Bologne, Firenze…

PONEDJELJAK – 25.02.

PISA – od 8,00 do 11,00 sati razgled čuvenog Katedralnog trga kojeg s pravom nazivaju Trg čudesaa na kojem se nalaze četiri velebne građevine:Katedrala, Krstionica,Groblje i Kosi toranj. ASSISI od 14,00 – 18,00 sati razgled crkve Gospe od Anđela (Porcijunkula), crkva i grob sv.Franje Asiškoga. Odlazak u Rim. Sv.misa. Smještaj. Večera i noćenje.

UTORAK-26.02.

Doručak. 8,00 SV.MISA NA GROBU SV.IVANA PAVLA II U BAZILICI SV. PETRA, razgledavanje Trga, bazilike i kupole, Anđeoska tvrđava, Palača pravde, Trg Navona, Panteon, crkva sv. Ignacija u kojoj se nalazi grob Bartola Kašića, Fontana di Trevi, Španjolski trg, Hrvatska crkva i zavod sv. Jeronima. Večera i noćenje.

SRIJEDA-27.02.

Doručak.AUDIJENCIJA S PAPOM FRANJOM. Razgled bazilike sv.Marije Velike, crkva sv.Petra u okovima(Mojsije), Flavijev amfiteatar (Koloseum),Rimski forum, Kapitolij, Grob posljedne bosanske kraljice KatarineKotromanić Kosače, Oltar Domovine, Trajanov stup. Večera i noćenje.

ČETVRTAK-28.02.

Doručak. Cjelodnevni razgled: bazilika sv.Ivana Lateranskog,Sv.stube, Krstionica, crkva Sv.Križa Jeruzalemskog, bazilika i grob sv.Pavla izvan zidina, katakombe sv.Kalista.Večera i noćenje.

PETAK-01.03.

Doručak. Poludnevni izlet u MONTECASSINO. Čuveno povijesno mjesto gdje se nalaze grobovi sv.Benedikta i sv.Skolastike. Povratak u Rim te razgled Tri izvora(gdje je sv.Pavlu odsječena glava) Večera i noćenje.

SUBOTA-02.03.

Doručak. Pospremanje stvari i polazak prema ORVIETU– gradiću na stijeni u kojem se nalazi jedna od najljepših katedrala u Italiji. Nakon kratkog razgleda nastavak puta prema PADOVI. Posjet svetištu sv. Leopolda Mandića i sv.Antuna. Nastavak vožnje preko Trsta, Slovenije. Dolazak oko 23,00 sata-

CIJENA – 2660,00 KN

U CIJENU JE UKLJUČENO:

Smještaj u hrvatskom domu DOMUS CROATA, Via del Grano 55, u dvo i po želji u trokrevetnim sobama

Večera, doručak

Ulaznice za katakombe, kupola sv.Petra,uspinjača i katedrala u Orvietu,boravišna pristojba

Vrhunsko stručno vodstvo tijekom cijelo puta

Prijevoz udobnim autobusom „SAMOBORČEK“

Od dokumenata je potrebna osobna iskaznica ili putovnica

VODA U RIMU JE PITKA I MOŽE SE PITI NA SVAKOM KORAKU

UGODAN BORAVAK U VJEČNOM GRADU!!


NEZABORAVNI ADVENT U RUMUNJSKOJ UZ DRUŽENJE S HRVATIMA KRAŠOVANIMA

06.12. – 09.12. 2018.

06.12. POLAZAK IZ IVANCA BISTRANSKOG U 23,59

07.12. Vožnja kroz Mađarsku. Pred zoru prelazak mađarsko – rumunjske granice. Jutarnji dolazak u ARAD, čiji monumentalni centar grada svjedoči o nekadašnjoj važnosti grada. Sveta misa u najvećem rumunjskom katoličkom marijanskom svetištu Maria Radna, koji pohode naši Hrvati. Dolazak u SIBIU iliti HERMANNSTADT, kako su ga nazvali Sasi kada su ga pred 800 godina osnovali, udahnuvši mu germanski štih koji se osjeća posebno u doba Božićnog sajma. Trgovi, crkve i barokne palače obnovljeni su 2007. godine, kada je grad bio europska prijestolnica kulture. Nakon toga slijedi iznenađenje koje vam samim time ne možemo dodatno obrazložiti ali koje će naravno podrazumijevati odličnu večeru uz glazbu i komforan smještaj.

08.12. ALBA IULISA – Nezaboravno druženje s Hrvatima Krašovanima – Temišvar

Doručak. ALBA IULIA nastala na mjestu rimskoga grada. Tu je ugarski kralj Sv. Stjepan osnovao biskupiju u 11-om stoljeću. Razgled katoličke katedrale u srcu velebne tvrđe koja je branila Erdelj iliti Transilvaniju. Tu leži Sibinjanin Janko, otac hrvatsko-ugarskog kralja Matijaša Korvina koji je u obližnjem dvorcu zatočio vlaškog vojvodu Vlada Nabijača Drakulu. Dolazak u brdovitu i zelenu županiju Karaš Severin gdje stoljećima žive Hrvati Krašovani. Nakon dočeka u gradiću Karaševo dolazimo u Klokotić. Uz druženje i ukusnu večeru u hrvatskom domu, upoznati ćemo se sa poviješću, običajima, govorom i folklorom naše braće. Za kraj, sv.misa s narodom u prelijepoj župnoj crkvi. Odlazak u sat i pol udaljeni Temišvar. Smještaj u hotel ****, noćenje.

09.12. TEMIŠVAR – SEGEDIN – ZAGREB

Doručak. Razgled Temišvara, čije crkve, palače, trgovi i perivoji svjedoče o kozmopolitizmu Banata i staroj slavi drugog najvažnijeg rumunjskog grada. Povratak u Mađarsku. Dolazak u otmjeni Szeged, kojeg zovu „Pešta na Tisi“. Razgled velebne katedrale. Kroz šetnju divit ćemo sesecesijskim palačama i jednoj od najvećih sinagoga u Europi. Nastavak puta prema Osijeku te Zagrebu. Povratak oko 22,00 sata.

CIJENA PUTOVANJA 1 130,00 KN

U CIJENU JE UKLJUČENO:

PRIJEVOZ LUKSUZNIM AUTOBUSOM „SAMOBORČEK“

2 noćenja, 2 doručka, dvije vrlo posebne večere uz glazbu

i folklor, te najbolji vodić g. ALAN.


Tijelovo


Svekovina BDM Pomoćnice u Ivancu


Sastanak članova Župnog Caritasa

U četvrtak, 17.05. 2018., u crkvi BDM Pomoćnice odražan je sastanak članova Župnog Caritasa sa voditeljima istih iz župe sv. Petra, gospođom Ljubicom Polešćak, te iz župe sv. Vida iz Brdovca, gspodinom Krešom Tuđina. Tema susreta jest upoznavanje članova sa radom Caritasa, i svim
aktivnostima koja su njime povezana. Gosti su iznijeli i svoja iskustva kao voditelji i članovi Caritasa u pomaganju najpotrebnijima.

 


Dan sv. Florijana

Vatrogasci proslavili sv.Florijana, svog zaštitnika, dolaskom na sv.misu, gdje su Bogu zahvalili za primljene darove, ali i na ljubavi koju iskazuju prema drugima u potrebi i nedaćama.


Slike događanja u Velikom tjednu

« 2 od 3 »