Planinarski krizni put

U organizaciji Bratovštine svetog Bernarda iz Samobora i župe BDM od sedam žalosti Veliko Trgovišće te kao podupiratelja ureda Pastorala mladih zagrebačke nadbiskupije 17. i 18. ožujka održati će se 61. Planinarski krizni put u našem Zagorju pod motom “Sve na slavu Božju činite!”

Trasa ovogodišnjeg 61. križnog puta je Gornja Stubica – Veliko Trgovišće – Zabok.

Početak PKP je u subotu, 17. ožujka u 7 sati ispred crkve sv. Jurja u Gornjoj Stubici prema Velikom Trgovišću. Uz pješačenje i molitvu postaja pobožnosti križnoga puta sudionici će toga dana sudjelovati na misi u župnoj crkvi BDM od sedam žalosti uz cjelonoćno klanjanje pred Presvetim. Večernji program uz katehezu, misu i klanjanje predslavi mr. Robert Šreter, župnik župe sv. Mirka u Šestinama – Zagreb.

U nedjelju, 18. ožujka, sudionici PKP-a nakon doručka nastavljaju svoje pješačenje prema Zaboku pjevajući, družeći se i moleći na drugoj dionici puta. Po dolasku u župu sv. Jelene Križarice u Zaboku od 18 sati slijedi misno slavlje koje će predslaviti prof. dr.sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog učilišta.

Pobožnost je to za sve avanturiste, posebno mlade, obitelji željne duhovne obnove kroz hod, rast u vjeri, prirodu, meditaciju, šutnju, ispovijed, sv. misu, razmatranja križnog puta u zajedništvu s vjernicima te svećenicima. Prilika je to za obnoviti svoju ljubav i vjernost i nastaviti s Isusom. ĐOĐITE I POZOVITE MLADE IZ SVOJE ŽUPE.